نشست دانش‌افزایی با عنوان «هوش مصنوعی چیست؟(سویه‌های انسانی و اجتماعی)» در دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی برگزار شد

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۸:۱۱ کد : ۱۹۴ اخبار و رویدادها

به همت دفتر برگزای همایش‌ها و نشست‌های علمی معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، نشست دانش‌افزایی با عنوان «هوش مصنوعی چیست؟(سویه‌های انسانی و اجتماعی)» در سالن جلسات دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی برگزار گردید.

این نشست که برای استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه برگزار گردید در راستای سلسله نشست‌های دانش‌افزایی در زمینه «هوش مصنوعی» است که در دستور کار معاونت پژوهشی و فناوری می باشد.

دکتر علیرضا ثقه‌الاسلامی، مدرس این دوره با بیان تاریخچه‌ای از گذشته هوش مصنوعی تأکید کرد که: با آمدن تکنولوژی هوشمند، نقش عامل انسانی هر روز در حال کم رنگ شدن است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علم و فناوری اطلاعات ایران با اشاره به چهار انقلاب بزرگ در تاریخ زندگی بشر، انقلاب فناوری اطلاعات را بزرگترین آنها برشمرد و گفت: «زمانی تکنولوژی واسطه انسان و طبیعت بود و سپس رابطه به دوگانه انسان و تکنولوژی و امروزه به رابطه تکنولوژی با تکنولوژی تبدیل شده است؛ به عبارتی عامل انسانی عملاً حذف شده و فناوری زندگی امروز را به دست گرفته است که البته این انتخاب خود انسان بوده است.»

وی افزود: فناروی دیجیتال تصور ما را از مفاهیمی مانند پول، کتاب، آموزش، آزمون تغییر داده است. وی در ادامه گفت: کسانی هنوز شیوه رویارویی با دنیای هوش مصنوعی را نمی‌دانند و با ابزراهای سخت به جنگ فناوری نرم رفته‌اند و این یعنی بی‌خبر از این مقوله‌اند و فناوری جدید آنها را به کناری خواهد راند.

این عضو هیأت عملی، سه راهبرد را برای مواجهه با هوش مصنوعی برشمرد و گفت: یا باید هوش مصنوعی را رد کرد و کنار گذاشت، که این راهبرد به شکست منجر می‌شود و غیر ممکن است؛ یا پذیرش نقادانه داشته باشیم که به دلیل وسعت این حوزه امکان‌ناپذیر است و یا طراحی پیش‌دستانه را اتخاذ کنیم.

وی ضمن تأیید راهبرد سوم ادامه دادند: طراحان هوش مصنوعی باید ملاحظات اجتماعی، انسانی، اخلاقی و سیاسی را در نظر بگیرند و آنها را اعمال کنند. در پایان این نشست 2 ساعته که هم زمان به صورت برخط (آنلاین) هم برگزار می‌شد، پرسش و پاسخ هم به عمل آمد.