برگزاری کرسی علمی ترویجی با موضوعی در حوزه ادبیات عرب

۰۹ خرداد ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۹ کد : ۲۱۴ اطلاعیه ها
برگزاری کرسی علمی ترویجی با موضوعی در حوزه ادبیات عرب

جلسه کرسی علمی ترویجی با موضوع «کاربست نظریه استعاره معاصر لیکاف و جانسون در تحلیل مدل (عبد _مولا) در اصول فقه» سه شنبه 8 خرداد ماه در سالن جلسات دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برگزار گردید.

خانم دکتر نسیم عربی عضو هیأت علمی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی به عنوان ارائه دهنده طرح با ارائه تعریفی از «استعاره مفهومی» به بیان تفاوت آن با «استعاره سنتی» پرداخت و افزود: در استعاره مفهومی ما یک حوزه، قلمرو و مجموعه‌ای را به عنوان مجموعه مبدأ داریم که مصادیق ملموس و محسوس و عینی دارد و حوزه مقصد همان مجموعه‌ای است که در آن مصادیق انتزاعی و ذهنی وجود دارد. از طریق کشف روابط این دو حوزه تناظری ایجاد می‌کنیم و به رابطه ای که درون اجزاء حوزه مقصد است پی می بریم.

مدیر گروه ادبیات عرب دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی ادامه داد: لیکاف و جانسون معتقدند که این تناظرها مثل همان تناظری است که در ریاضیات به آن قائل هستیم. در استعاره مفهومی تمرکز بر رابطه های مفهومی است، نه آنگونه که در استعاره کلاسیک فقط بر الفاظ یک عبارت مطرح می شود تاکید می شود.

در ادامه این نشست علمی دکتر علی اسودی عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی، گروه زبان و ادبیات عربی و نیز دکتر مجید قربانعلی دولابی عضو هیأت علمی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی به عنوان ناقدان این طرح مباحثی را مطرح کردند.

گفتنی است جلسه همزمان به صورت آنلاین نیز پوشش داده می شد.