بازدید علمی دانشجویان دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی از پژوهشگاه قوه قضائیه به همت انجمن علمی فقه و حقوق

۱۰ تیر ۱۴۰۳ | ۱۱:۵۸ کد : ۲۴۰ اخبار و رویدادها

بازدید علمی و نشست تخصصی جمعی از دانشجویان دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با معاونین و مدیران گروه های تخصصی پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار گردید.

دکتر حسین زرینی، معاون توسعه مدیریت و منابع پژوهشگاه قوه قضاییه در نشست پژوهشکده مطالعات اسلامی با دانشجویان دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی گفت: رسالت پژوهشگاه حل مسائل و چالش‌های قوه قضاییه و حرکت در مسیر برنامه‌های دستگاه قضایی است.

در ادامه این نشست،حجه الاسلام والمسلمین دکتر حسین رجایی، سرپرست پژوهشکده مطالعات اسلامی حقوق قضا  با تاکید بر تلاش برای حفظ وحدت بین مسلمین بیان داشت: آیات قرآن و روایات از جمله آیه ۱۰۳ سوره آل عمران و همچنین آیه ۱۰ سوره حجرات دلالت بر وحدت و یکپارچگی مسلمانان دارد؛ مفاهیم این آیات و سیاقشان چنین است که نه تنها بر وحدت بین مسلمین که دلالت بر وحدت بین ادیان می کند.

وی ادامه داد: اهل سنت و امامیه با هم برادرند و مسئله تفرقه بین مسلمین تجویز دشمنان در دوران معاصر است. قدمای فقهای اهل سنت و شیعه در کرسی درسی همدیگر شرکت داشته و حتی شیخ طوسی دروس مذاهب شافعی و حنفی را تدریس می‌کردند و کتاب الخلاف شیخ حاصل همین وحدت مذاهب خمسه است.

دکتر رجایی اظهار داشت: مرکز تقریب مذاهب و دانشگاه مذاهب اسلامی به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی تاسیس شد تا محملی جهت ایجاد وحدت هرچه بیشتر مسلمانان شود و با برپایی کرسی‌های علمی فقهی مذاهب پنجگانه با نظرات همدیگر به صورت مقارن آشنا شوند بنابراین اگر یخواهیم کمال اسلام را که آیه ۳ سوره مائده به آن اشاره دارد به جهانیان عرضه کنیم نیازمند وحدت بین مسلمانان هستیم . پس از ایجاد وحدت باید به دنبال تحقق دستورات اسلام در جامعه باشیم.

وی با اشاره به بیان رهبر معظم انقلاب گفت: دستگاه قضایی اسلام در صورتی محقق می‌شود که شیعه و سنی در نشستهای علمی که با هم برگزار می کنند  ارکان آن را بنا نمایند.

پژوهشکده مطالعات اسلامی با تشکیل کارگروه فقه مقارن به دنبال فراهم آوردن بستری هست که نخبگان مذاهب در کنار هم نشسته و به طور دقیق استدلالات مذاهب مختلف اسلامی در حوزه قضایی و کیفری شنیده شده و بهترین آن برگزیده شود و برگزاری این نشست‌ها جهت تسهیل این مهم است.

دکتر قبادیان، مدیر گروه الگوی قضای اسلامی در ادامه نشست درمورد فعالیت‌های پژوهشکده مطالعات اسلامی در دو سال گذشته توضیحاتی ارائه داد. پاسخ به پرسش دانشجویان، برنامه پایانی این نشست بود. دانشجویان بعد از این نشست از کتابخانه تخصصی پژوهشگاه قوه قضاییه بازدید کردند.

گزارش خبری و تصویری را از اینجا دریافت نمایید.

( ۱ )